100% Hovězí collagen 1kg
Popis
Proč je Collagen nepostradatelný pro lidské tělo a jak si správně vybrat?
Kolagen hraje velmi důležitou roli ve funkci pohybového aparátu. Množství collagenu obsaženého v lidském těle má také vliv na kvalitu pleti, vlasů, nehtů, zubů a stavbu našich kloubů. V těle má funkci tvz. lepidla, kdy vytváří vazivo pro podporu zdravé struktury svalové tkáně, pokožky, šlach a kostí.
Z produktů dostupných na trhu je možné si vybrat ze 3 druhů kolagenů - hovězí, vepřový a mořský (rybí) collagen. Při výběru je doporučeno se zaměřit na to, zda je collagen získáván z volné přírody či volně pasoucího se skotu, protože se jedná o zdroje nejvyšší kvality.
Collagen a jeho struktura
Collagen se skládá z esenciálních aminokyselin, kdy nejhojněji jsou zastoupe
|
ny glycin,prolin, hydroproxylin a hydroxylysin. Protože hydroproxylin a hydroxylysin vznikají za účasti vitamínu C, je pro podporu jejich pozitivních účinků a tvorby doporučována konzumace collagenu s potravinami bohatými na tento vitamín. Mezi další potraviny, podporující jeho tvorbu patří vejce, batáty, ryby a mořské plody nebo spirulina.
V lidském těle existuje mnoho různých typů collagenu, ale naprostá většina je tvořena tvz.
- collagen typu I (v kostech a kůži)
- collagen typu II (v chrupavce a kloubech)
- collagen typu III (ve svalových buňkách a nervových tkáních).
Hovězí collagen je bohatý na typ kolagenu I a III, které mají prospěšné účinky na zdraví kostí a kůže.
Vlastnosti Collagenu
Collagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Ale s postupem věku se tato schopnost začne snižovat. Přibližně kolem věku 20 let se produkce kolagenu zpomaluje a kolem věku 40 let kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže produkovat. Jeho nedostatek se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.
Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporujících přirozenou tvorbu collagenu nebo užíváním kolagenových doplňků.
Collagen je neimunogenní protein, což znamená, že nevyvolává přehnanou obranou reakci v těle, proto je potravinová intolerance nebo alergie velmi nepravděpodobná.
Doplňování collagenu se doporučuje především seniorům, sportovcům, a lidem s kloubními problémy.
- pomáhá zabránit úbytku kostní hmoty
- zlepšuje kvalitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí
- pomáhá zlepšovat zdraví srdce a cév
- napomáhá redukovat bolest při artritidě
- pomáhá zlepšovat stav zubů a nehtů
- může napomáhat zlepšení růstu a kvality vlasů
- pomáhá regulovat množství glukózy v krvi
- napomáhá zvyšovat efektivitu sportovních aktivit
Náš hovězí kolagen byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Německu.
Je vyroben ze surovin vysoké kvality s ověřeným původem a certifikací čistoty, kdy 100% collagen pochází z volného chovu v Argentině a má certifikaci Halal. Je neutrální chuti a bez zápachu. Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla.
ARGININ:
ZNAČKA: |
WoldoHealth® |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
FORMA: |
Prášek |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: |
na 100 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ENERGIE: |
1502 kJ/ 359 kcal |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TUKY: |
0 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: |
0 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SACHARIDY: |
0 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Z TOHO CUKRY: |
0 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
VLÁKNINA: |
0 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BÍLKOVINY: |
93 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SŮL: |
0,3 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SLOŽENÍ AMINOKYSELIN: |
na 100 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
GLYCIN: |
22,2 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PROLIN: |
12,7 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HYDROXYPROLIN: |
11,9 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KYSELINA GLUTAMOVÁ: |
10,2 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ALANIN: |
8,6 g |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
1,4 g |
HISTIDIN: |
1 g |
METHIONIN: |
0,9 g |
TYROSIN: |
0,8 g |
7,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.