Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Sexuální problémy mají řešení: Známe ho

Sexualita patří k přirozeným součástem lidského života. Ani této oblasti se nevyhýbají problémy. Jaké a proč vlastně vznikají? A jakým způsobem je můžete řešit?

53

S jakými problémy se v sexuálním životě nejčastěji potýkáme

Možná byste to ani nečekali, ale sexuální problémy jsou až překvapivě časté. Podle průzkumů jimi trpí v určité formě dokonce až 70 % Čechů. To je obrovské množství lidí!

Nejčastější sexuální problémy podle pohlaví

Některé obtíže jsou typicky závislé na pohlaví. Nejčastějším pánským problémem je předčasná ejakulace a hned v závěsu poruchy erekce. U žen to zase bývá neschopnost dosáhnout orgasmu

Obě pohlaví pak může postihnout nedostatek sexuální touhy, ačkoli více jsou tímto neduhem zatíženy ženy.

Sexuální problémy podle věku

Výrazně se do intimního života promítá i věk. V období po oslavě 20. narozenin páry v ložnici spíše řeší vlastní nezkušenost. Po překročení třicítky na řadu přicházejí otázky související se zakládáním rodiny a vlastní plodností. Úspěšné početí potomstva na sebe následně může nabalit zvýšený stres a nedostatek času.

Věk kolem 50. narozenin s sebou nese úbytek psychických i fyzických sil a typicky jej tak doprovází u žen problémy související s menopauzou. V tomto období života se dvojice, pokud se jedná o dlouhodobé vztahy, potýkají často i s nudou a stereotypem.

Proč vznikají obtíže v sexuální oblasti

Příčiny sexuálních dysfunkcí jsou přitom velmi pestré. Promítají se sem faktory konstituční, biologické, psychické i sociální. A jen v ojedinělých případech lze stanovit jakožto původce veškerých problémů pouze jedinou příčinu. Předpokládáme tak tzv. multifaktoriální etiologii.

Podobně rozmanité je pak i spektrum řešení tohoto stavu. Obecně nelze podcenit vliv psychosomatiky, což se řeší behaviorální terapií. Nezanedbatelnou roli hraje ve snaze eliminovat konkrétní potíže samozřejmě vhodná medikamentózní léčba. A podstatný vliv má dle lékařů na celkový psychický i fyzický stav pacienta také životospráva.

Jak můžete obtíže v intimní oblasti řešit

K vyřešení mnoha obtíží tak stačí často pouze celková změna životního stylu. Měli byste se snažit celkově omezit stresující faktory ve vašem životě, více odpočívat, vyhradit si na sebe s partnerem dostatek času.

Podcenit byste stejně tak neměli změnu životosprávy. Tu je možné podpořit i braním přírodních preparátů, které mají příznivý vliv na celkovou psychickou a fyzickou kondici.

Jedním z takových prostředků je ženšen pravý od značky Great Health. Jedna tableta obsahuje až 500 mg extraktu z této jedinečné rostliny. Ta se tradičně používá jakožto léčivý prostředek v lidové medicíně zejména v oblasti Číny, Koreje a Japonska.

Jak funguje ženšen od Great Health

Tento čistě bylinný doplněk stravy obsahuje extrakt s podílem 5% ginsenosidů, což jsou aktivní látky s pozitivním přínosem pro lidský organismus.

Ženšen tak může podpořit bdělost a přispívá proti únavě. Stejně tak dokáže tonizovat imunitní systém a celkovou vitalitu. Používá se jako povzbuzující prostředek přímo v oblasti sexuálního zdraví. Příznivý vliv má i na paměť. Pravidelné užívání ženšenu přispívá i k uchování normální funkce krevního oběhu a k udržení optimální hladiny glukózy v krvi.

Ženšen je vhodné užívat v množství 2 tobolky denně. Ty je zapotřebí zapít dostatečným množstvím tekutiny.

Ženšen 3