Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Rybí kolagen

Rybí neboli mořský kolagen je přirozenou látkou, která má blahodárný efekt na lidský organismus. Jaký příznivý vliv má? Jak se liší od jiných typů kolagenu? A jak byste jej měli správně užívat? 

Kolagen 2

Co je kolagen

Kolagen se řadí mezi skleroproteiny. Jedná se o složku, která je stěžejním stavebním prvkem pojivových tkání.

Existuje několik typů kolagenu, přičemž podstatná část (uvádí se až 90 %) kolagenu prvního typu se nalézá v kostech, vazivu a šlachách, ale také v kůži. Rovněž se kolagen v lidském těle nachází v nehtech či vlasech

Kolagen patří mezi jednu z poměrně rozšířených látek obsažených v našem organismu. Tvoří zhruba 10 % naší celkové hmotnosti a je obsažen zejména v kostech, kloubech, svalech, vazech a kůži. Navíc pomáhá nahrazovat odumřelé buňky. Se vzrůstajícím věkem ovšem dochází ke zpomalení jeho přirozené tvorby, a proto je potřeba jej doplňovat. Základem je samozřejmě zdravý a vyvážený jídelníček, a dále pak speciální výživové doplňky stravy. Vsaďte na Golden Nature Rybí kolagen.

Co je rybí kolagen

Tento typ kolagenu se získává ze šupin studenovodních ryb. Rybí kolagen je charakterizován molekulami menší velikosti a kratšími řetězci aminokyselin. To jednoduše řečeno vede k jeho lepšímu vstřebávání ve srovnání s jinými druhy kolagenu.

Doplňky stravy vyrobené právě z rybího kolagenu se navíc obohacují o vitamín C, který přispívá k ještě lepší využitelnosti této složky. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm, přispívá k normální tvorbě kolagenu, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální psychické činnosti a k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Kolagen a jeho přÍznivý vliv

Rybí kolagen pozitivně přispívá k normální stavu pokožky a k celkovému zvýšení její pružnosti. Podporuje kvalitu a růst vlasů, přispívá ke správné funkci kloubů, podporuje normální kondici střev, příznivě ovlivňuje zdraví srdce a také podporuje normální stav kostí. Pravidelné užívání rybího kolagenu může také zmírnit potíže s křehkými a lámavými nehty nebo s vypadáváním vlasů.

 

Jak se rybí kolagen užívá

Přirozená produkce kolagenu ovšem bohužel s věkem klesá. Pravidelné užívání rybího kolagenu proto lze doporučit už kolem 25. roku života.

Užívání je v případě rybího kolagenu velmi jednoduché a pohodlné. Vyznačuje se příjemnou chutí a není tak nutné mít obavy, že by v přípravku zůstávala jakákoliv pachuť po rybách. Užívá se v dávce 5-10g 1x denně (10g cca 1/2 odměrky). Zapíjí se vždy dostatečným množstvím tekutiny. Golden Nature Rybí kolagen s příchutí zeleného jablka je prvotřídní a chuťově velmi příjemný rybí kolagen typu I s přidaným Vitamínem C pro maximální vstřebatelnost. Vyzkoušejte jej a objevte jeho příznivý vliv doslova na vlastní kůži.

Rybí kolagen