Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Saw palmetto

Saw palmetto, neboli česky sereona plazivá, je palma s plazivým kmenem a s vějířovitými listy. Jde o nízce rostoucí palmu dosahující výšky 1 - 3 metrů. Roste na jihovýchodě USA. Běžně se s ní můžete setkat třeba na Floridě, kde zabírá asi 10 % celkové rozlohy tohoto státu. Sereona plazivá byla využívána už indiány v jejich tradiční medicíně, takže má již poměrně bohatou historii.

Saw p 2

BLAHODÁRNÝ VLIV Saw palmetto

Saw palmetto jako potravinový doplněk je pro lidský organismus velmi prospěšná, a to hned z několika důvodů. Mezi nejdůležitější složky tohoto doplňku stravy patří mastné kyseliny, fytosteroly, flavonoidy, polysacharidy a triglyceridy. Všechny tyto látky dohromady mají na člověka tento blahodárný efekt:

  • má příznivý efekt na přirozenou erekci,
  • pozitivně podporuje imunitní systém člověka,
  • má příznivý efekt jako přirozená zásoba energie v tkáni,
  • přispívá k normální funkci prostaty,
  • přispívá k normální funkci močové soustavy,
  • podporuje růst vlasů,
  • podporuje normální funkci reprodukčního systému.


Jak tedy můžete vidět, Saw palmetto podporuje především přirozené zdraví reprodukčních orgánů. 

Pro koho je doplněk stravy se Saw palmettem určen?

Doplněk stravy s extrakty ze Saw palmetta může užívat v podstatě kdokoliv, pro koho jsou jeho efekty přínosné. Své si v něm jistě najdou jak ženy, tak i muži. Jediné omezení mají těhotné a kojící ženy, které by se doplňku stravy s výtažky ze Saw palmetta měly raději vyhnout. Totéž platí i pro malé děti do 3 let, pro ty je však většina účinků Saw palmetta stejně poměrně zbytečná.

Dávkování Saw palmetta

Saw palmetto Vito Life byste měli užívat v množství 1 tobolky denně. Zapijte vždy dostatečným množstvím vody a nezapomeňte ani na vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl.

Vždy si ovšem pečlivě přečtěte dávkování na obalu či v příbalovém letáku doplňku. Je třeba upozornit, že při nadměrném užití Saw palmetta mohou nastat komplikace jako bolesti hlavy, břicha nebo snížená schopnost absorpce železa. Pokud si tedy nejste jistí, poraďte se nejdříve se svým lékařem či lékárníkem.

Saw p 3