Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Resveratrol

Resveratrol patří do skupiny látek zvaných polyfenoly. Bývá označován za nejsilnější přírodní antioxidant. Jaký má tato látka příznivý efekt na lidský organismus? Jak jej správně užívat a jaké je jeho denní doporučené množství? To zjistíte právě zde.

Hrozny 2

Proč Resveratrol užívat?

Pozitivními přínosy resveratrolu se zaobírala celá řada odborných studií. Některé jeho pozitivní vliv na zdraví potvrdily, nicméně se na další seriózní výsledky zatím čeká. Ostatně látka je to novodobá, objevena byla teprve na přelomu 90. let.

Vyskytuje se však přirozeně v celé řadě potravin. Najdeme jej například v čekance, česneku, mrkvi, petrželi, cibuli, ale také v čajovníku zeleném, vinné révě (červené i modré odrůdy) či podzemnici olejné.

Jaký má tato látka příznivý efekt

Právě antioxidační vlastnosti jsou v působnosti resveratrolu klíčové. Jeho užíváním dochází k omezení aktivity kyslíkových radikálů. Hovoří se tak o jeho vlivu na oddálení stárnutí. Resveratrol má také příznivý vliv na normální činnost kardiovaskulárního systému.

 

Jakým způsobem se resveratrol užívá

Vzhledem k tomu, že se přirozená koncentrace této látky v rostlinách pohybuje v rozmezí 2 až 15 mg.kg-1, je vhodné užívat resveratrol v tabletách.

Je současně nutné vědět, že existují dvě formy resveratrolu, které se nazývají „cis“ a „trans“. Forma zvaná „trans“ je biologicky aktivnější, a tedy lépe vstřebatelná. Váš přípravek by měl proto vždy obsahovat právě tuto podobu resveratrolu. Právě 98% Trans-Resveratrolu najdete v přípravku Golden Nature Resveratrol. Právě tento typ resveratrolu je pro lidský organismus dostupnější a daleko lépe se vstřebává.

Užívá se doporučená denní dávka 1 až 2 kapsle jednou denně. Vždy přípravek zapijeme dostatečným množstvím tekutiny. Doporučenou denní dávku nepřekračujeme. Přípravek není vhodné kombinovat s alkoholem. Doplněk stravy lze užívat dlouhodobě.

Resveratrol