Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je v poslední době často propagována pro své pozitivní účinky na lidský organismus. A není přitom příliš důležité, že se chemicky ve skutečnosti jedná spíše o sůl, než o kyselinu. Mnohem důležitější je, že kyselina hyaluronová nachází využití v kosmetice, medicíně a má své nezastupitelné místo ve zdravém životním stylu obecně.

Kyselina h 2

Co je kyselina hyaluronová

Z chemického hlediska se jedná o tzv. lineární polysacharid. Vyskytuje se přirozeně v lidském těle, kde tvoří významnou součást mezibuněčné hmoty. Nalézt jí můžete i v pojivových a nervových tkáních, v kůži, pupečníkové šňůře nebo v očním sklivci.

V těle vytváří sodná sůl kyseliny hyaluronové tzv. synoviální tekutinu, která má za úkol zvlhčovat měkké tkáně a např. snižovat tření mezi chrupavkami při pohybu. Dodatečný příjem kyseliny hyaluronové potom pozitivně podporuje celou řadu procesů v lidském těle.

Pozitivní vliv kyseliny hyaluronové

Kyselina hyaluronová se používá zevně i vnitřně. Mezi její blahodárné efekty patří i ty následující:

  • Zmírnění příznaků refluxu – vracející se žaludeční šťávy způsobují známé „pálení žáhy“. Kromě zmírnění těchto příznaků má kyselina hyaluronová také hojivé vlastnosti na tkáň jícnu poškozenou právě agresivními žaludečními šťávami.
  • Tonizace stavu pokožky – i při jejím vnitřním podání může docházet ke zlepšení stavu pokožky a redukci vrásek.
  • Podporuje správnou činnost kloubů – pro správnou činnost kloubů je kyselina hyaluronová velmi důležitá. Terapii lze provádět jak přímým injekčním vstřikováním látky do kloubu, tak příjmem ve formě tabletek. Kyselina hyaluronová napomáhá redukovat bolestivost při pohybu tím, že klouby zvlhčuje.

 

doporučené denní dávkování kyseliny hyaluronové

 

Pro dávkování kyseliny hyaluronové prozatím neexistuje studie, která by jej přesně definovala. Nejčastěji se doporučená denní dávka udává v rozmezí 200 – 1000 mg/den, při vyšším příjmu již není znatelný nárůst účinnosti.

Vyzkoušejte kapsle Golden Nature s kyselinou hyaluronovou. Obsahují 300 mg kyseliny hyaluronové a 300mg kolagenu. 

Kyselina hyaluronová Golden Nature pozitivně přispívá ke stimulaci a růstu nových buněk, napomáhá omezovat tvorbu vrásek, tonizuje přesun živin do chrupavek a je přirozenou bariérou v tkáni proti rychlým změnám obsahu vody a výsledné dehydrataci. 

Kyselina Hyaluronova Golden Nature