Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Co je dobré vědět o Omega-3

Pestrý a vyvážený jídelníček je nejlepší způsob, jak tělu dodat všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály. Věděli to už naši předci a potvrzují to i vědecké studie. Existuje ale i celá řada látek, které jsou pro lidské tělo nutné a z přirozeného prostředí jej získáváme méně nebo složitěji. Jsou to například Omega-3 mastné kyseliny.

1_1

Co jsou Omega-3?

O co se vlastně jedná? Co jsou ty Omega-3 mastné kyseliny?

Jednoduše řešeno jsou Omega-3 skupinou esenciálních mastných kyselin, které v lidském těle hrají naprosto důležitou a nezastupitelnou roli. 

Tři nejdůležitější typy jsou ALA (kyselina alfa linolenová), DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová). Tyto kyseliny si tělo neumí vytvořit samo, proto je nutné přijímat je z potravy.

Ve kterých potravinách se Omega-3 vyskytuje?

ALA se nachází převážně v rostlinných produktech, DHA a EPA pak v těch živočišných. Typickými zdroji Omega-3 jsou:

  • ryby – losos, makrela, sleď, sardinky, krevety, krabi, sumci, tresky, pstruzi apod.,
  • rybí oleje, 
  • oleje z řas,
  • vejce,
  • ořechy,
  • semínka (především lněná, chia, konopná),
  • řepkový olej.

 

Příznivé účinky Omega-3

Omega-3 mastné kyseliny:

  • Podporují správné fungování kardiovaskulárního systému,
  • přispívají k budování svalové hmoty a rozvoji nervové soustavy,
  • tonizují soustředění, paměť a učení,
  • přispívají k udržení normálního krevního tlaku,
  • podporují zdravý zrak.

 

Omega-3 předávkování nebo nežádoucí účinky

Předávkování Omega-3 mastnými kyselinami je zcela výjimečné a může k němu dojít, když je užíváno dlouhodobě a navíc v nadměrných dávkách oproti doporučenému dennímu množství. Mezi možné nežádoucí účinky se řadí nepříjemná chuť, pálení žáhy, průjem, bolesti hlavy.

Ovšem, když budete užívat potravinové doplňky s Omega-3 přesně dle doporučení výrobce a dle pokynů na obalu, žádné nežádoucí účinky vám nehrozí.

Kdo by měl Omega-3 doplňovat?

Omega-3 mastné kyseliny jsou potřebné pro každého v každém věku. Jsou doporučovány těhotným i kojícím ženám, dětem, dospělým i seniorům. Doplňovat by je tak měl naprosto každý, protože je potřebujeme všichni bez ohledu na věk, pohlaví nebo místo, kde žijete.

Alternativní zdroj Omega-3

Kromě přísunu Omega-3 z pestrého jídelníčku, je možné volit i doplňky stravy. Kvalitním zdrojem těchto kyselin tak může být přípravek Golden Nature Rybí olej

Zvlášť v našich vnitrozemských podmínkách je složitější zajistit si dostatečný přísun čerstvých rybích produktů. Řada lidí navíc vynechává ryby i z jiných důvodů a příjem Omega-3 do těla se tak značně komplikuje. 

Golden Nature Rybí olej proto nabízí výborné řešení. Olej v tomto produktu není v tekuté formě, ale v kapslích. To jistě uvítá každý, komu klasický rybí olej není úplně příjemný. Balení obsahuje kapsle na 100 dní. Stačí užít 1 kapsli 1x denně a zapít dostatečným množstvím tekutiny.

Golden Nature Rybí olej

Tento doplněk stravy má navíc velmi bohaté zastoupení kyselin EPA a DHA. EPA v něm najdete v množství 180 mg a DHA v množství 120 mg. Obsahem tohoto doplňku stravy je mimo to také vitamín E

Vitamín E funguje jako dobrý antioxidant, který se rozpouští v tucích. Ve spojení s Omega-3 pak umožňuje vyšší využitelnost mastných kyselin v lidském těle. 

Golden Nature Rybí olej přispívá k normální činnosti mozku, k udržení normálního stavu zraku, k udržení normální hladiny triglyceridů v krvi, k udržení normálního krevního tlaku a k normální činnosti srdce.

Golden Nature Rybí olej vám tak beze zbytku pokryje potřebné dávky Omega-3 na každý den.

Golden Nature Rybí olej