Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

Zlatý zázrak: Zlaté mléko posílí nejen vaši imunitu

Zlaté mléko Kurkuma je doslova elixírem zdraví. O co se jedná? Jaké benefity jeho pravidelná konzumace přináší? Jaké jsou jeho příznivé účinky? A jak si jej můžete připravit i vy?

Zlaté mléko kurkuma

Co je zlaté mléko a z čeho se skládá

Zlaté mléko Kurkuma je nápojem, jehož kořeny sahají až do starověkého indického systému ajurvéda. Jeho základními složkami, které mu daly název, jsou kurkuma a mléko.

Právě kurkuma je z hlediska jeho působení vůbec nejdůležitější. Obsahuje totiž látku zvanou kurkumin. Ten náleží do skupiny chemických sloučenin nazývaných polyfenoly a má mnoho zdravotních benefitů. Především slouží jako vysoce účinný antioxidant neutralizující působení volných radikálů.

Příznivé benefity zlatého mléka

Známý je i pro své antibakteriální účinky. Používá se proto například jakožto prostředek potlačující záněty a slouží i coby doplňková terapie při onkologických onemocnění. Zmiňován bývá i v souvislosti s prevencí Alzheimerovy choroby.

Kromě těchto základních ingrediencí se do zlatého mléka rovněž přidává pepř, a to cayenský nebo černý. O něm se hovoří především v souvislosti s jeho schopností „odhánět“ viry a plísně. Jde tak o ideální prostředek pro boj s klasickým podzimním nachlazením.

Jaké benefity má užívání zlatého mléka

Zmíněný antioxidační efekt zlatého mléka lze pozorovat například v souvislosti se stavem vaší pokožky. Příznivě upravit by se jeho pravidelným užíváním měl zejména stav u pacientů trpících ekzémy a akné.

Tento nápoj se používá i pro svůj blahodárný vliv na trávicí systém. Zlaté mléko napomáhá ke zlepšení funkce žaludku a střev. Ulevit může od nepříjemných křečí a pocitů nadýmání. Připisována mu bývá i schopnost obnovovat prospěšné střevní bakterie.

Z dalších možných účinků tohoto doplňku zmiňme také to, že může pomoci tonizovat hladinu cholesterolu a dokáže podporovat funkci jater.

Vitamíny a minerály obsažené ve zlatém mléce

Vzájemná synergie řady zdraví prospěšných látek, jako je hořčík, draslík, železo, mangan, vápník a zinek v doprovodu vitamínů A, C a K, přispívá rovněž k regulaci krevního tlaku a všeobecně podporuje činnost kardiovaskulárního systému.

Kromě posílení těla se o zlatém mléce traduje i to, že umí podobným způsobem povzbudit také duši. Bezmála zázračné účinky se mu připisují z hlediska podpory organismu v boji s každodenním vyčerpáním. Podávání taktéž může celkově zlepšit vaši náladu.

Zlaté mléko pro pohodový večer

Připravte si zlaté mléko doma i vy

Zlaté mléko se dnes již prodává pro usnadnění přípravy v podobě nápoje, který stačí rozmíchat v mléce a je tak rovnou připraven ke konzumaci.

K přípravě použijte jednu kávovou lžičku směsi, kterou nasypete do 250 ml horkého mléka dle vašeho výběru. Doporučit lze mléko živočišné i rostlinné. Zříkat se tak výhod zlatého mléka nemusí ani ti, kteří trpí alergií na laktózu.

Zlaté mléko Kurkuma od značky Woldohealth

Zlaté mléko Kurkuma od značky Woldohealth se dodává v bio kvalitě. Pro zachování maximální prospěšnosti původní receptury neobsahuje žádná aditiva, jakými jsou již vzpomenutá laktóza, lepek nebo sůl.

Podle chuti si navíc zlaté mléko můžete i dosladit, například medem. Vhodné je ale i jakékoli jiné libovolné sladidlo, například čekankový sirup. Dále můžete k dochucení použít lžičku kokosového oleje, případně rozmixované datle.

Jak často a kdy pít zlaté mléko a existují nějaké limity pro jeho užívání?

Podávat by se měl tento nápoj primárně horký, nicméně vynikající je i vychlazený s ledem. Dopřát si tento nápoj můžete 1x denně. Vzhledem k blahodárnému vlivu na spánek nastává ideální doba k jeho konzumaci především večer.

V případě již připravené směsi z obchodu byste měli dodržet doporučenou denní dávku v množství cca 1 až 3 gramy.

Zlaté mléko je velmi jemné a například ve srovnání se zázvorovým čajem se jej nemusíte bát podat také dětem. Kurkuma jim v žádném případě neškodí a recepty určené nejmenším dokonce vynechávají pepř.

Má zlaté mléko nějaké nežádoucí účinky?

Nežádoucí účinky při podávání zlatého mléka nejsou známy, nicméně nelze vyloučit rozvoj alergie v podobě svědivé vyrážky na krku a obličeji. Zlaté mléko je nevhodné pro těhotné ženy a vyhnout by se mu měli lidé užívající medikamenty na diabetes, snížení žaludečních kyselin a ovlivňující srážlivost krve.

Dopřejte si každý den Zlaté mléko Kurkuma a vychutnejte si všechny jeho benefity, které přináší.

Zlaté mléko