Při nákupu nad 800Kč od nás dostanete dárek zdarma. Sleva 5% při registraci nebo odběru newsletteru + věrnostní program.

CHITOSAN: Doplněk stravy, který podporuje hubnutí

Chitosan je doplněk stravy, který se hodí na hubnutí. Obsahuje mnoho vlákniny, která je prospěšná pro váš trávicí systém. Přispívá také k udržení normální hladiny cholesterolu. Kde se vyskytuje? Jaké jsou jeho příznivé účinky? A jak se správně dávkuje?

Chitosan_1

Co je chitosan?

Chitosan je doplněk stravy s účinnou složkou chitin, který se vyrábí ze schránek mlžů. Pochází z Japonska a získává se ze schránek krabů, mušlí, krevet a dalších korýšů. 

Je to vláknina, která na sebe navazuje tuky a tím napomáhá organismu k hubnutí. Jedná se o moderní doplněk stravy, který se ale užíval už před sto lety v Asii. V dnešní době jej objevila také moderní Evropa.

Kde se vyskytuje?

Chitin se vyskytuje přirozeně ve schránkách krabů, krevet, korýšů nebo mlžů. Bývá obsažen také v krovkách hmyzu nebo v motýlích křídlech. 

Přirozeně jej najdete také v buněčných stěnách hub nebo v šupinách ryb. Kromě hub se ale tyto produkty běžně nekonzumují, takže není běžně přijímán v potravě.  

Jaké jsou jeho příznivé účinky? Na co je dobrý chitosan?

Chitosan je skvělý přípravek na podporu hubnutí. Udržuje normální hladinu cholesterolu v krvi.

Chitosan je vhodný k pravidelnému užívání. Osvědčil se při hubnutí, nemá žádné kalorie a přitom napomáhá spalování tuků. 

Vhodný je také při Crohnově nemoci. Doporučuje se jako doplněk stravy při zvýšeném cholesterolu, při anémii, únavě, při snížené chuti k jídlu a nespavosti. Působí příznivě i při zánětu dásní.

Dá se chitosanem předávkovat?

Předávkování chitosanem je velmi vzácné. Chitosan se nevyskytuje přirozeně v potravě, pouze ve skořápkách korýšů a mušlí, takže se k němu jen tak nedostanete. Při užívání chitosanu v podobě doplňků stravy přesně dodržujte doporučené dávkování uvedené výrobcem.

Má chitosan nějaké nežádoucí účinky?

Chitosan nemá žádné nežádoucí účinky, běžně nepřináší žádné zdravotní komplikace. Při obvyklém doporučeném dávkování nijak neškodí organismu.

Kdo by jej měl doplňovat?

Chitosan mohou užívat lidé nad 16 let. Ovšem pozor, obsahuje alergeny, korýše a mušle, může proto způsobit alergii. Především by jej ale měli užívat ti, kteří touží zhubnout.

Pro koho naopak není chitosan vhodný?

Chitosan není vhodný pro děti do 16 let, těhotné a kojící ženy. Před užíváním přípravku je nutné poradit se s vaším lékařem. Měl by se užívat minimálně s odstupem 2 hodin během dne.

Kdy užívat chitosan? Ráno nebo raději večer?

Chitosan se užívá zhruba půl hodiny až hodinu před jídlem a je potřeba jej zapít vodou nebo čajem. Má gelovou konzistenci a zaplní váš žaludek, proto nesníte tolik jídla jako obvykle. 

Disponuje vysokým obsahem minerálních látek, jako je hořčík, vápník, zinek nebo železo, které se vstřebávají postupně a jsou prospěšné pro vaše zdraví.

Jaká je denní doporučená dávka chitosanu?

Běžná denní dávka chitosanu je 1 – 3 g denně a je vhodné k němu užívat také vitamin C, který urychluje jeho vstřebávání.

Golden nature chitosan + vitamin C, 100 CPS

Chitosan vám může pomoci snížit počet kalorií, které přijmete v potravě. Proto je skvělý na hubnutí. 

Golden nature chitosan + vitamin C, 100 CPS je moderním doplňkem stravy, který se hodí při redukční dietě. Vyplatí se lépe, než samotný chitosan, protože vitamín C urychluje jeho účinnost. 

Je prodáván v příjemném balení po kapslích, které se vám budou dobře užívat. Při doporučeném dávkování 2-4 kapsle 1x denně vám jedno balení vydrží na 25 - 50 dní.

Obsahuje vlákninu, která je pro vaše tělo velice důležitá. Nedostatek vlákniny způsobuje obezitu, zácpu nebo diabetes. Golden nature chitosan + vitamin C, 100 CPS najdete na stránkách VITAMINOV.cz: https://www.vitaminov.cz/urcene-pro/golden-nature-chitosan-vitamin-c-100-cps/.

1346_chitosan-a-vitamin-c-golden-nature